Alfheim Online Szerepjáték
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-=Előtörténet Sablon=-

Go down

-=Előtörténet Sablon=- Empty -=Előtörténet Sablon=-

Témanyitás by World Tree Vas. Aug. 21, 2022 11:28 pm

Valós név: A karaktered valós neve
Karakter név: A karaktered játékbeli neve
Nem: Férfi/Nő/Fiú/Lány
Kor: A karaktered valós kora
Faj: A karaktered által választott játékbeli faja, melyről ITT találhatsz bővebb leírást

Kinézet: A karaktered valós és játékbeli kinézete, nagyjából minimum 4-5 egész mondatban.

Jellem: A karaktered belső tulajdonságai, nagyjából minimum 4-5 egész mondatban.

A Karater Kinézete: Opcionális. Ez csak akkor érvényes, ha a karakter teljesen másképp néz ki a játékban, mint a valóságban.

A Karakter Jelleme: Opcionális. Ezt azoknak kell kitölteniük, akik a játékban teljesen másképp viselkednek, mint a valóságban. Erre azért van szükség, hogy könnyen megkülönböztethető legyen a valós és a megjátszott karakter.

Előtörténet:
A karaktered Előtörténete. Mely összefoglalja a jelenig tartó életét. Fontos megjegyezni, hogy az Alfheim Online előtt, nagy eséllyel mindenki hallhatott a Sword Art Online körüli botrányról, de ennek beépítése az előtörténetbe nem feltétlen kötelező. Az előtörténetek minimum hossza 500 szó, melynek tartalmaznia kell a karakter gyermekkorát, esetleges felnőtté válását, életmódját, illetve hogyan szerezte meg magának az Alfheim Online játékot.

FONTOS!
Mindenki számára van lehetőség, hogy a karaktere SAO túlélő legyen! Ez mindenki számára önkéntesen eldönthető dolog. Azonban ezt a szálat felvéve kötelező jellegű megemlíteni, hogy miként élte át a visszakerült a valóságba és hogyan viselte a gyógyulási terápiákat. Ezen felül természetesen meg kell indokolnia, hogy az átélt borzalmak nyomán miért döntött úgy, hogy ismét alámerül a virtuális virág „bugyraiba”. Itt megjegyeznénk, hogy az oldal hivatalosan a Sword Art Online FRPG oldal folytatásaként funkcionál, így aki esetleg át szeretné hozni onnan a még ÉLŐ!!! karakterét, annak van rá lehetősége. Számukra elég az előtörténetüket linkelni, és nekik csupán a SAO lezárása utáni időszakról kell írniuk összefoglalót.
World Tree
World Tree
Admin

Hozzászólások száma : 35
Join date : 2022. Aug. 19.

https://alfheimonline.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

-=Előtörténet Sablon=- Empty Re: -=Előtörténet Sablon=-

Témanyitás by World Tree Kedd Okt. 11, 2022 10:25 am

Néhány fontos információ az Előtörténet megírásához:

  • Mindenki megszületik valahogy, ám ezt gyakorta átugorják az Előtörténet írásakor. Legalább említés szintjén kérlek írjátok le, hogy milyen családból származtok. Szegények vagytok, vagy gazdagok? Jó életed volt kicsiként, vagy mindig piszkáltak? Ezek lényegtelen dolognak tűnhetnek, de mindegyike hozzáad valamit a karakterhez és színesétheti a karakter későbbi játékait is.

  • Az oldalon van lehetőség SAO túlélőt indítani anélkül is, hogy játszottál volna a Sword Art Online frpg oldalon. Ilyenkor mindenképp meg kell említened, hogy miképp léptél a játékba, mennyi időt töltöttél ott és összességében miként élted meg az ottani életed. Ha SAO túlélőt akarsz hozni, a karaktered minimum előtörténet hossza 1000 szó!

  • Fontos megjegyezni, hogy aki az előző pontot igénybe veszi, vagy a karakter áthozás funkciójával él, azok számára kötelező kijátszani a lábadozási időt. Ez azért fontos, mert átlagosan a legtöbb játékos 9 évet töltött egy olyan világban, ahol az evés, ivás, emésztési folyamatok opcionális vagy lényegtelen dolgok voltak. Ezen kívül az izmaik is teljesen elsorvadtak. A pénzes családok, bár képesek lehettek különböző módon csökkenteni a „kómában” lévő karakterre ható visszahatásokat, de megszüntetni nem! Átlagosan egy ilyen állapotból való felépüléshez, MINIMUM 1-1,5 éves kemény gyógyterápia kell. Fontos megjegyezni, hogy Japánban több városba is létrejöttek támogató pontok, amelyek ingyenes gyógyterápiával és pszihológiai kezelésekkel segítettek a játékosoknak visszaszokni a valós világ nehézségeibe. Ha esetleg valakinek nehézségei vannak ezen rész megírásával, nyugodtan keresse fel a Kérdések topicot, ahol majd megpróbáljuk megoldani a felmerülő problémáit.

  • Ahogy az animében is láthattuk, az Alfheim Online világába való belépéshez mindkét NerveGear variáció használható. A Sisak verzió, bár régi, ugyanúgy funkciónál, mint a Modern változata. Fontos megjegyezni, hogy a régi sisak semmilyen formában nem veszélyezteti a használó épségét. A játékba bekerülve ugyanúgy ki tud jelentkezni, mint más és a karakterhalál is biztonságos! Ha valamely játékos előtörténete, ezen információval ellentétes adatokat közöl (nincs log out gomb és a karakter halála a felhasználó halálával járhat), akkor az adott előtörténetet kérdés nélkül elutasítjuk!

  • Az ALO-ba lépve az első dolog a karakterválasztás, ahol minden játékos kiválaszthatja a játszani kívánt fajt. Ezután kerül kiválasztásra a kezdő fegyver, ami lehet Könnyű Fegyver, Egykezes Fegyver, vagy Pálca. Ha ez is megvan, már csak a karakter létrehozás történik meg. Alapjáraton kétféle módon készülhet egy karakter. Véletlenszerűen legenerált, fix elemekből dolgozó karakterépítés. Mindkettő verzió alapjáraton a karaktered magasságával és testfelépítésével dolgozik, ahogy a neme és a nagyjábóli kora is egyezik. Ezeket azonban teljesen személyre szabhatja az ember, így mindenki megalkothatja a saját személyre szóló karakterét is. A hang mindig az adott nemhez és korhoz illeszkedik, ennek megváltoztatása már kevésbé variálható, így NEM csinálható férfi karakter női hanggal, ahogy gyerek se, öregember hanggal!

  • A játékban a SAO-val ellentétben VAN fájdalom érzet, mely egy 0-tól, 10-ig terjedő skálán szabadon beállítható az adminok által. A valós világhoz mért fájdalom érzet az 5-ös, míg a szerver alapbeállítása 2-es. Ezen a szinten átlagban a használó, bár érez fájdalmat, alapjáraton ennek mértéke nem túl erős. A legnagyobb fájdalomszint, amit érezhet, az kábé avval egyenlő, mintha megvágta volna magát egy késsel, ami kellemetlen, de nem vészes. A karakterek menüjében a fájdalomszint szabadon beállítható, melynek maximum értéke csupán a 3-as szint, mely nagyjából fele a valós fájdalomnak. Igény szerint persze levihető 0-ra, amellyel a SAO fájdalomrendszere lép életbe, amellyel minden kár egyszerű zsibbadásszerű hatással jár.

  • Az Alfheim Online 13+os besorolással rendelkezik, így csak a 13. életévét betöltött személyek játszhatják. Ezt regisztrálásnál kell „igazolni” a kor beállításával. Ez a korérték azonban régiónként változik. Magyarországon 12+, Amerikában 14+, így jól látható, hogy országa válogatja. Az átlagos szint mindegyike az adott ország felnőtt felügyelet nélküli legkisebb korhatárt szabja meg, így mindenki leellenőrizheti ezt attól függően, hol indítja a saját karakterét. A kiskorúak védelmében a játék automatikusan cenzúráz minden oda nem illő dolgot, ami zavarhatja egy kiskorú fejlődését.
World Tree
World Tree
Admin

Hozzászólások száma : 35
Join date : 2022. Aug. 19.

https://alfheimonline.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.