Alfheim Online Szerepjáték
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-=Általános Szabályzat=-

Go down

-=Általános Szabályzat=- Empty -=Általános Szabályzat=-

Témanyitás by World Tree Kedd Okt. 04, 2022 2:20 pm

Alapvető Felhasználói Szabályzat

 • A szabályok elolvasása és betartása természetesen kötelező. A szabályok el nem olvasása nem mentesít azok betartása alól.

 • Az oldalon az alapvető internetes etikett és az emberi jóérzéshez és lelki egyensúlyhoz való szellemi és fiziológiai törekvés az irányadó, ha valaki esetleg ezzel kapcsolatban hiányos információkkal rendelkezik, hogy ide mik tartoznak bele, azoknak az alábbi lista tágabb hozzáférést biztosít az elvárt magatartásról:

  Alap Netikett Szabályai:

 • Az oldal vezetőségének annak adminisztrátorai, moderátorai számítanak. Rájuk gyakran staffként hivatkozunk. Közülük többeknek jogában áll akár teljes mértékben kitörölni/módosítani bármit és kitiltani bárkit, ha ezt jónak látják. Ennek következményeként kerülendő a felesleges személyeskedés, flegmatikus megjegyzés, hisz előfordulhat, hogy azt nem díjazzák. Ha valaki úgy érzi (jogosan, vagy jogtalanul), hogy előnytelen vagy előnyös megkülönböztetésben részesül ő vagy valaki más, a ranglétrán feljebb tessék ezt jelezni, egészen a főadminisztrátorig.

 • Az oldalon való játék elfogadott előtörténethez kötött. Az alapvető csevegéseken, kérdéseken és az Előtörténet beküldésén kívül bármilyen témanyitás és hozzászólás a staff által indoklás és kérdés nélkül törölhető.

 • Szabálysértés esetén a staff figyelmeztetéssel, vagy többszöri (esetlegesen egyszeri, de súlyos) szabálysértés esetén ideiglenes vagy végleges kitiltással, bejegyzések törlésével élhet.

 • Új alaphelyszín megnyitására csak a staffnak van joga. Amennyiben bárminemű szükség van új helyszínekre, keresd fel őket.

 • Különböző torrent/kalóz oldalak vagy hasonló tartalmak reklámozása szigorúan TILOS! Másik frpg hirdetésére van lehetőség (kulturált keretek között), azonban ha valaki csak ilyen jelleggel regisztrál be, azt már kevésbé toleráljuk.


A hozzászólást World Tree összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 14, 2022 9:17 pm-kor.
World Tree
World Tree
Admin

Hozzászólások száma : 35
Join date : 2022. Aug. 19.

https://alfheimonline.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

-=Általános Szabályzat=- Empty Re: -=Általános Szabályzat=-

Témanyitás by World Tree Kedd Okt. 04, 2022 2:50 pm

Alapvető Karaktereket Érintő Szabályzat

 • Minden oldalon játszó karakternek rendelkeznie kell egy szabályos és elfogadott Előtörténettel és Adatlappal. Utóbbi esetében a Staff nem jelzi külön az adott karakterlap elfogadását, de amennyiben hiányosságokat vél felfedezni, felszólíthatja az érintett játékost, hogy egészítse ki, vagy javítsa az Adatlapját!

 • Elfogadás után az Előtörténet semmilyen formában nem módosítható. Ha mégis ehhez szeretne folyamodni valaki, minden esetben külön engedélyt kell kérnie a staff az Előtörténet részleges előírásához, ami azonban nem befolyásolhatja a karakter fő szálát. Természetesen a karakterjellem fejlődése/változása engedélyezett, ha az adott játékos karakterének játékai indokolják.

 • A fórum rendelkezik alapvető, kötelező szólimittel, melyet minden játéktéri hozzászólásnak el kell érnie. Az elvárt szint a 250 szó és bár fölső határ nincs, azonban törekedjünk, hogy a kényelmes olvashatóság nyomán az irományunk ne lépje túl az egy postnyi karakterlimitet, bár utóbbi nem kötelező, csak ajánlott. A szólimit azon postokat korlátozza, ahol a karakterünket mozgatjuk a játéktéren (például játéktéri helyszínek, küzdőtér, élmények). Azonban előfordulnak olyan szituációk, ahol a mesélő/adott topic szabályzata több vagy éppen kevesebb szólimitet ad meg, mint az alapvető, ilyenkor ezt a szószámot kell követni, mindaddig, míg a mesélő másképp nem dönt, vagy a játék véget nem ér.

 • Mindenki legyen szíves figyelemmel lenni arra, hogy a játéktéren történt dolgok a karakterek szintjén maradnak. Ha esetleg az adott karakter mond vagy tesz valamit, amely a felhasználó nézeteit, vagy elveit sérti, az nem azért van, mert a másik felhasználó szándékosan ártani akart neked vagy társaidnak. Ezért kérünk mindenkit, hogy az In Game (játékon belüli) sérelmeket ne vegyék magukra.

 • A karakter kommunikációja valamiképpen szabadabb, mint a felhasználói. Amennyiben a karakter esetében indokolt, szabadon káromkodhat, vagy kritizálhatja mások véleményeit. Azonban itt is próbáljuk meg tartani a kulturált szintet, ám ha úgy érezzük, hogy a postunk tartalma durva, vagy kevésbé etikus, ne féljük külön felhívni a post legelején a figyelmet a megfelelő korhatáros szöveg feltüntetésével (16+, 18+). A szándékosan extrém postok esetében, melyek nem a megfelelő topicba, vagy megfelelő jelzéssel vannak ellátva, azok átírását a Staff indokolt esetben kérvényezheti, melynek figyelmen kívül hagyása a post törlésével járhat.

 • Az oldalon van lehetőség felnőtt/erotikus játék kijátszására is. Ez alapvetően az alap játéktéren MINDEN ESETBEN(!) virágnyelven kell zajlania, gyakran a tényleges tényeket átugorva, vagy csak nagyon felszínesen említeni. Ha részletesebb játékot szeretnétek, a Staffot felkeresve elérhetőséget kaptok egy korlátozott elérhetőségű topicra, ahol szabadabb játék is megengedett. Mivel nem lehetünk tisztában egy érintett felhasználó korával, így megkérünk minden kedves felhasználót, hogy a korlátozott topic elérhetőségét minden esetben a 18. életévét betöltött személy igényelje csak meg.
World Tree
World Tree
Admin

Hozzászólások száma : 35
Join date : 2022. Aug. 19.

https://alfheimonline.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.